Hoe een deur bepantseren ?

comment blinder une porte - serrurier luc debremaeker

Een paar seconden. Dit is het ideale moment voor een dief om een deur of raam te forceren. Meestal gewapend met een koevoet of een ander accessoire, gebruikt hij de zwakke punten van alle systemen die openen om uw huis of gebouw binnen te komen. Je zult begrijpen dat het essentieel is om zijn leven ingewikkelder te maken. En om uw huis te beveiligen, uw eerste idee is dan om uw deuren en ramen te versterken. Het is een heel goed idee!

We leggen uit waarom en hoe je een deur moet bepantseren.

 

De dief begrijpen

“Hij heeft een zwaar verleden gehad”, “hij heeft het geld nodig”, … het is niet dat we geen empathie hebben, maar we laten het aan de specialisten hun redenen te achterhalen.
Wat we hier proberen te begrijpen, is wat er in zijn hoofd omgaat als hij iets wil doen.

Houd er allereerst rekening mee dat een dief zelden alleen handelt. Vaak zijn het er twee of zelfs drie: de een doet de deur open en de ander kijkt of niemand aanwezig is. Bij het minste alarm vertrekken ze zoals ze gekomen zijn: incognito. Ze moeten dus als roekelozen “voorzichtig” bewegen: met een schroevendraaier of een koevoet.

Dan zal hij het object er insteken, eraan trekken en wrikken om te openen. Omdat onze deuren meestal naar binnen opengaan, is het met deze techniek heel gemakkelijk deze te forceren. Het slot “breekt” en het is klaar.

Eindelijk komt hij thuis, rent naar gesloten kleerkasten, naar de “schuilplaatsen” die iedereen kent en vertrekt met je kostbaarste bezittingen.

Wat onthoud men zich van dit alles is: de urgentie!

 

Versterking van een bestaande deur

Het principe van deurafscherming is heel eenvoudig. Het doel is om te voorkomen dat de dief de hefboomtechniek kan gebruiken. Houten deurkozijnen zijn echter maximaal 2 centimeter dik en worden gewoon afgedekt met een bies, die heel gemakkelijk te forceren is.
Onze oplossing is om over de gehele hoogte van de deur een stalen profiel toe te voegen, correct vastgezet met een plaat van minimaal 2 mm dikte. Op het deurkozijn hebben we ook een stalen profielplaat geplaatst die in de deur past. Enerzijds zijn de ankerpunten verstevigd, anderzijds weet de dief niet meer hoe hij zijn hendel moet gebruiken om de deur te openen.

Dit is een zeer gemakkelijke, efficiënte en haalbare oplossing voor alle deuren.
Vensters versterken

 

Vensters versterken

Het versterken van ramen lijkt misschien beperkt, omdat de dief het glas toch kan breken. Maar dat zal hij alleen doen als hij de mogelijkheid heeft (een heel geïsoleerd huis achter een heg bijvoorbeeld), want het maakt lawaai en trekt meteen de aandacht.
Het is daarom niet nutteloos om de ankerpunten van de ramen te verstevigen door extra sloten te plaatsen.

 

Een deur of een gepantserde deur bepantseren?

Je vraagt je af of het beter is om je voordeur te vervangen door een gepantserde deur of om de bestaande deur te bepantseren.
Er zijn veel kant-en-klare versterkte deuren op de markt. Maar vaak zijn deze zogenaamde “gepantserde” deuren in feite houten of opnieuw samengestelde houten deuren bedekt met een staalplaat van minder dan 1 mm dik. Als de staalplaat echter minder dan 2 mm dik is, kan deze gemakkelijk worden gebogen.

Bovendien is het voordeel van een gepantserde deur niet zozeer dat hij niet kan worden vernield, maar dat hij ankerpunten consolideert. Het is daarom interessanter om een deur te verstevigen met vrij dikke staalplaten (minimaal 2 millimeter dik) dan deze te vervangen.

Uw bestaande deur behouden heeft veel voordelen:

  • Meer economisch
  • Geen zorgen over stadsplanning of flatgebouwen
  • U kiest de deur die u wilt
  • Zo veel veiliger

 

Hoe zit het met high security sloten ?

Tenzij u een zeer goedkope cilinder van zeer slechte kwaliteit koopt, zijn alle sloten hetzelfde zolang ze goed zijn geïnstalleerd. High-end sloten worden “veiligheidssloten” genoemd omdat hun sleutels moeilijk of zelfs onmogelijk te dupliceren zijn.

A-priori, is het afschermen van deuren met stalen profielen voldoende om diefstel te ontmoedigen of te voorkomen.
Doe een beroep op de professionaliteit van Luc Debremaeker, slotenmaker in Ukkel en Brussel om uw deur bepantseren en uw ramen te versterken.

Onthoud vooral dat er geen nul risico bestaat, tenzij je in een bunker woont. U kunt dit altijd tot een minimum beperken door onze tips op te volgen die de dieven geen kans te geven en door een expert te vragen de zwakke punten in uw gebouw op het gebied van beveiliging tegen diefstal te analyseren.

 

Partagez cet article

Un problème de clé ?

Faites confiance à Luc Debremaeker, spécialiste en dépannage serrurerie d’urgence
à Uccle, Forest, Saint Gilles, Drogenbos, Bruxelles ou dans les alentours

Intervention dans l’heure, 7 jours sur 7