De verschillende soorten noodreparaties van een slotenmaker

Het is onwaarschijnlijk dat u erover heeft nagedacht waarom u een noodslotenmaker nodig heeft totdat u zich echt in een situatie bevindt die dit rechtvaardigt. Het zal u echter vroeg of laat overkomen.

Hoe voorzichtig je ook bent, er komt een moment dat je de hulp van een slotenmaker nodig hebt. Het zal u helpen als u weet in welke situaties u uw slotenmaker moet bellen en welke niet.

Elektronisch slot ontladen

Technologie maakt ons leven gemakkelijker, behalve wanneer de batterij leeg is. Dit kan gebeuren met elektronische sloten. Als je je huis hebt uitgerust met elektronische sloten, controleer dan regelmatig de batterij ervan.

En als u merkt dat u uw huis niet kunt betreden vanwege een lege batterij in het aangesloten slot, moet u dringend een slotenmaker bellen.

Je bent de sleutels van je huis kwijt

Als u de sleutels van uw huis bent kwijtgeraakt, hebt u een noodslotenmaker nodig om u niet alleen te helpen uw huis binnen te komen, maar ook om de sloten te vervangen zodat niemand anders binnen kan komen.

U weet niet of U de sleutels gewoon slecht geplaatst hebt of dat iemand ze heeft gestolen terwijl u niet keek. Het is het beste om voorzichtig te zijn en gewoon uw sloten te vervangen.

Les dépannages d'urgence en serrurerie

Je zit vast buiten je huis

Sommige deuren hebben sloten waarmee u de deur zowel kunt vergrendelen als openen. Als u dus naar buiten gaat zonder uw sleutels te hebben meegenomen, kunt u niet meer naar huis.
Ook hier zal de tussenkomst van een noodslotenmaker essentieel zijn om weer naar huis te kunnen.

Er is ingebroken

Als er in uw huis of appartement is ingebroken, is de eerste actie die u moet doen nadat u met de autoriteiten hebt gesproken, een noodslotenmaker bellen. De kans is groot dat de politie je zal vertellen om er toch een te bellen.

Wanneer een inbreker een zwakke plek in de beveiliging van uw huis heeft gevonden, wilt u dat deze direct wordt geïdentificeerd en aangepakt, zodat u met een gerust hart in uw huis kunt komen.

Gebroken sleutels in het slot

Soms, vooral als de sloten ouder zijn, breekt het slot of de sleutel. Dit heeft vaak tot gevolg dat een afgebroken sleutelstuk vast komt te zitten in een slot, waardoor het onmogelijk is om te ontgrendelen.

Daarom hebt u een noodslotenmaker nodig die u niet alleen binnenlaat, maar ook het slot vervangt door een nieuw voor extra veiligheid.

Dit is het juiste moment om een noodslotenmaker te bellen

Het antwoord is heel eenvoudig: u moet onmiddellijk een noodslotenmaker bellen als u zich in een van deze situaties bevindt.

Zodra u zich realiseert met welke situatie u wordt geconfronteerd, moet u bellen met uw slotenmaker om u te komen helpen.

Als je duidelijk maakt dat je buiten vastzit, zal hij jou prioriteit geven. Daarom moet u hem direct bellen voor een spoeddienst.

Wat als u ’s avonds een slotenmaker nodig heeft?

Het maakt niet uit wanneer u een slotenmaker nodig heeft, u moet onmiddellijk bellen. Een 24-uurs slotenmaker staat altijd voor u klaar en is vaak zeven dagen per week bereikbaar voor noodoproepen.

Als u een noodnummer van een slotenmaker hebt, moet u deze altijd eerst bellen, vooral als het laat is.

Moet je zelf proberen om binnen te komen?

Neen. Als u te maken heeft met een kapotte sleutel of slot, moet u deze niet proberen te forceren. De kans is groot dat je nog meer gefrustreerd raakt en daadwerkelijk het risico loopt op verdere schade aan het slot.

Uiteindelijk betekent dit dat uw slotenmaker een zwaardere taak zal hebben, en dat u nog langer moet wachten.

Als u uw sleutels bent kwijtgeraakt of in uw huis hebt laten liggen, probeer dan niet in te breken. Je buren weten niet wat er aan de hand is en kunnen denken dat je probeert in te breken in het huis. Buiten je huis vastzitten is al stressvol genoeg zonder dat de politie komt opdagen.

Waar wachten op de slotenmaker?

Door dadelijk uw slotenmaker te bellen zodra u merkt dat er een probleem is, is wachttijd zo klein mogelijk. Wetende dat dit een noodreparatie is, zal uw slotenmaker zo snel mogelijk contact met u opnemen, maar er blijft altijd een kleine wachttijd.

Waar je moet wachten hangt af van waar je bent. Als u zich bijvoorbeeld buiten uw huis heeft opgesloten, klop dan op de deur van uw buurman en leg de situatie uit. Dit is vooral belangrijk als het buiten koud, donker of regenachtig is.

Als er niemand thuis is, probeer dan een beschutte plek te vinden om te wachten totdat de slotenmaker arriveert; telefoonspelletjes, muziek of podcasts kunnen je helpen de tijd te doden.

Als u in uw auto zit, probeer dan te schuilen, maar doe dit zo dicht mogelijk bij uw auto. Als er cafés of winkels in de buurt zijn waar je warmte en beschutting kunt vinden, kan dit een comfortabelere plek zijn om te wachten.

U moet er zeker van zijn dat u uw huis in de gaten kunt houden of uw slotenmaker vertellen waar u wacht om te voorkomen dat hij problemen ondervindt bij het vinden van uw adres.

Partagez cet article

Un problème de clé ?

Faites confiance à Luc Debremaeker, spécialiste en dépannage serrurerie d’urgence
à Uccle, Forest, Saint Gilles, Drogenbos, Bruxelles ou dans les alentours

Intervention dans l’heure, 7 jours sur 7