Beveilig je huis, ons advies

Je huis is je oase van rust en het is heel normaal dat je je daar veilig wilt voelen. Om goed te kunnen slapen, wilt u dus weten hoe u uw huis kunt beveiligen.

Lees verder en u zult twee onfeilbare manieren ontdekken om de beveiliging van uw huis te verbeteren.

Het vervangen van de cilinders, een voordelige manier om uw huis te beveiligen

Ook wel slotcilinders genoemd, deze cilinders zijn het hart van uw deurvergrendelingssystemen. Hier voert u de sleutel in om de deur te vergrendelen of te openen.

Wanneer de veiligheid en beveiliging worden bedreigd, raden we u aan de cilinders van uw deuren te vervangen.
De meest voorkomende situaties die het vervangen van sloten vereisen, zijn onder meer:

  • Als je een nieuwe woning hebt gekocht.Wanneer u een inbraak of inbraak heeft gehad.
  • Als een huurder is verhuisd.
  • Wanneer een sleutel is gestolen of zoek is geraakt.
  • Toen een ontevreden werknemer werd ontslagen.
  • Toen het slot beschadigd was.
  • Wanneer een nieuwe gebouweigenaar de toegang tot mensen met oude sleutels wil beperken of voorkomen.
  • Wanneer de sloten in jaren niet zijn vervangen, vooral voor bedrijven en vakantiewoningen waar dubbele sleutels vaak van eigenaar wisselen.

Het voordeel van deze beveiliging is dat deze niet duur is, zelfs als u een slotenmaker inschakelt. Je hoeft namelijk niet de hele deur te vervangen, alleen de loop van de belangrijkste deuren.

Installeer een gepantserde deur

Gepantserde deuren worden steeds populairder bij mensen die hun huis willen beveiligen. En niet voor niets zijn gepantserde deuren bestand tegen alles en hebben ze veel unieke voordelen.

Meestal kiezen we voor een gepantserde deur om de veiligheid van het huis te vergroten. Inbrekers worden ontmoedigd als de deur langer dan vijf minuten stand houd.

De certificeringen zorgen ervoor dat de gepantserde deur langer bestand is tegen aanvallen van potentiële indringers.
Maar de gepantserde deur is ook een geweldige manier om de thermische en geluidsisolatie van uw huis te versterken, net als het verwisselen van ramen. Boven de 38 decibel winst, kun je ervan uitgaan dat je de geluidsisolatie aanzienlijk hebt verbeterd.

Bij gepantserde deuren blijft een hardnekkige misvatting bestaan: ze zouden van ver herkenbaar zijn en zouden de aandacht trekken van potentiële inbrekers. Dit is het “veilige” effect dat door sommigen wordt gevreesd. De meeste huidige modellen van gepantserde deuren zijn echter aanpasbaar: kleur, materiaal van het buitenpaneel, ontwerp, enz. Dit maakt het moeilijk om visueel te bepalen of dit een gepantserde deur is of niet.

De gepantserde deur kan enkel- of dubbelwandig zijn, afhankelijk van de grootte van de gewenste opening. Er zijn zelfs veel opties beschikbaar om uw gepersonaliseerde sjabloon aan te passen, afhankelijk van het merk.

Naast veiligheid, akoestiek en thermische isolatie bieden gepantserde deuren verschillende openingsmodi. Het slot kan een cilinderslot zijn (het opent met een sleutel) of een elektronisch slot (met een code). De meest geavanceerde modellen bieden zelfs biometrische herkenning, en het zijn uw vingers die de deur openen!

Er zijn andere geavanceerde opties: brandbeveiligingssysteem of kogelvrije beveiliging op sommige modellen. De scharnieren kunnen ook in de structuur verdwijnen om de deur meer stijl te geven.

Aan de esthetische kant is bijna alles toegestaan. Buiten- en binnen panelen krijgen de kleur en vorm die u wilt. Als een plaquette worden ze op de deurstructuur geplaatst en hebben ze verschillende attributen: lijstwerk, materialen, kleuren, kleuren en zelfs de gekleurde raamsticker (een soort bewerkte beglazing).

Partagez cet article

Un problème de clé ?

Faites confiance à Luc Debremaeker, spécialiste en dépannage serrurerie d’urgence
à Uccle, Forest, Saint Gilles, Drogenbos, Bruxelles ou dans les alentours

Intervention dans l’heure, 7 jours sur 7